Zware sneeuwval in de Alpen

Er is de afgelopen dagen in de Alpen al een dik pak sneeuw gevallen. Het sneeuwde soms zo erg, dat er sprake was van een ware sneeuwdump. Omdat deze ook nog eens gepaard ging met een stormachtige wind waren de condities soms bar en boos. Vanwege deze combinatie van harde wind en sneeuwval waren ook veel liften dan ook gesloten. Vandaag is het tijdelijk wat rustiger en vanwege de noordelijke wind ook kouder. Voor het weekend wordt er echter weer veel verser sneeuw verwacht.

Sneeuwdump

Vanavond zal er in Oostenrijk al nieuw sneeuw vallen. Deze sneeuwval zal in het oosten van het land beginnen maar zich over heel Oostenrijk uit gaan breiden. Ook nu weer met veel wind, zodat het zicht beperkt is. Die sneeuwval zal nog even aanhouden. Vooral zaterdag zal er sprake van een sneeuwdump zijn. Er kan zaterdag in Oostenrijk boven de 500 meter zomaar 50 centimeter tot meer dan een meter sneeuw vallen. En dat in één etmaal!

Verkeerschaos

Wie rond het weekend door Duitsland naar zijn wintersportbestemming reist moet ook daar rekening houden met hevige sneeuwval. Een verkeerschaos wordt dan niet uitgesloten. Neem goede, passende sneeuwkettingen mee. Zorg dat je weet hoe je deze moet monteren en zorg dat je ze bij de hand hebt en niet te lang wacht met plaatsen. Winterbanden en All Season banden zijn bij deze sneeuwval namelijk volstrekt onvoldoende.

Komende week

Door de hevige sneeuwval kan er volgende week hier en daar zomaar anderhalf tot twee meter sneeuw liggen, ook in de dalen. Door de heftige sneeuwdump zouden er wel eens sneeuwrecords verbroken kunnen worden.

Plaats een reactie

19 − = 16