Wintersporten met Pasen? Sneeuw genoeg, maar ook lawinegevaar

Wie met de Paasdagen nog even wil gaan wintersporten in de Alpen, moet dan bijzonder goed opletten. De winter is weliswaar weer helemaal teruggekeerd zodat er genoeg sneeuw ligt, maar het lawinegevaar is momenteel ook bijzonder hoog.

Er zullen komend Paasweekend nog de nodige wintersporters afreizen naar de Alpen om nog even te kunnen genieten van de sneeuw. Er is ook sneeuw genoeg, want er is de afgelopen dagen een heleboel gevallen. Alleen is die verse sneeuw over een natte of een glad bevroren sneeuwlaag gevallen waardoor de kans op lawines buitengewoon groot is. De normale skipistes zijn uiteraard veilig of worden om veiligheidsredenen afgezet. Degenen die buiten de piste willen gaan skiën, kunnen dit echt beter laten want het is daar momenteel slecht begaanbaar én gevaarlijk.

Het lawinegevaar zal door de sneeuwval van de afgelopen en komende dagen waarschijnlijkheid gaan stijgen naar 4 (op een schaal van 1 tot 5).

Wie er het fijne van wil weten, moet dit bericht van Morris op WePowder, de grootste freeride community van Nederland en België, maar eens lezen.

Plaats een reactie

+ 32 = 40