Weekend naar de sneeuw in opmars

Een korte weekendje wintersportvakantie, ook wel een mini-ski genoemd, is perfect geschikt om even van de dagelijkse drukte te ontvluchten zonder dat het veel vakantiedagen kost.

Weekend wintersport stijgt in populariteit

Een traditionele wintersport is één week van zaterdag tot zaterdag. De trend ontwikkelt zich tegenwoordig naar een weekend skiën van vrijdag tot en met zondag vakantie. Ten opzichte van vorige jaar is het aantal geboekte short trips gestegen van 37% naar 43%, dit blijkt uit de data van Summit Travel. Eerder werden korte wintersportvakanties voornamelijk door bedrijven geboekt, het ging dan voornamelijk om personeelsuitjes. Tegenwoordig zien dat deze trend zich ook voordoet bij particulieren. In de onderstaande tabel en grafiek is de stijging van mini-ski trips duidelijk te zien.

Boekingen Summit Travel

2012-2013

2013-2014

Aandeel Weektrips63%57%
Aaandeel Short trips37%43%

Waarom een mini-ski trip?

Summit Travel Wintersport korte trips
Het aantal geboekte mini skitrips stijgt gestaag bij wintersportspecialist Summit Travel

Voor degene die weinig toch hebben, maar er toch even tussenuit willen gaan, is een korte skivakantie natuurlijk ideaal. Een mini-ski trip is goedkoper dan een hele week skiën.

Door de wat de lagere kosten is het zelfs mogelijk om twee keer per jaar op wintersport te gaan. Daarnaast wordt een ski weekend vaak kort van tevoren geboekt, waardoor je zeker bent van genoeg sneeuw op de piste.

 

photo credit: Trysil(license)

1 gedachte over “Weekend naar de sneeuw in opmars”

Plaats een reactie

36 − = 35