Voortaan ook digitaal autobahn vignet voor Oostenrijk

Wie komende winter naar Oostenrijk gaat hoeft niet langer de iconische groene sticker op zijn voorruit te plakken, want Oostenrijk voert per 2018 ook een digitale versie in van dit tolvignet. Dit heeft meerdere voordelen. Oostenrijk is één van de landen in Europa waar je een vignet moet hebben om gebruik te maken van de snelwegen. 

Sinds de introductie van het vignet moest je deze altijd op de linkerbovenhoek van je voorruit plakken. Heb je dit vignet niet, dan riskeer je een boete. De invoering van het digitale vignet maakt het voor de vakantieganger een stuk makkelijker. Het scheelt weer een sticker plakken om deze er vervolgens aan het eind van je vakantie weer met veel moeite af te moeten krabben. Daarnaast krijg je met een digitaal jaarvignet ook €40,- euro korting op een jaarkaart voor de Brennerpas.

Het digitale vignet wordt bij aankoop gekoppeld aan je nummerbord. Net zoals bij het traditionele vignet wordt er steekproefsgewijs gecontroleerd.

Handig om te weten voor mensen die deze kerstvakantie op wintersport gaan: het digitale vignet is te gebruiken vanaf 1 december. Het vignet is echter nu al beschikbaar op de webshop van Asfinag. Waar rekening mee moeten worden gehouden is het feit dat het vignet pas 18 dagen na aankoop actief is. Bestel je vignet dus op tijd!

Het digitale vignet is even duur als het traditionele vignet. De tarieven voor 2018 zijn als volgt: €9,00 voor 10 dagen, €26,20 voor twee maanden en €87,30 voor een jaarvignet. Wie liever geen digitaal vignet wil: het traditionele vignet blijft gewoon bestaan. Ook dit kun je kopen in de webshop van Asfinag, of bij de ANWB, of bij de tankstations op de doorgaande wegen voor de Oostenrijkse grens.

Plaats een reactie

46 − = 44