Silvretta Arena

Dit uitgestrekte skigebied bestaat uit de gebieden rond het dorpje Ischgl en het Zwitserse dorpje Samnaun. In totaal heeft dit gebied meer dan 200 kilometer pistes en ook nog eens ruim 40 liften. Omdat het dorpje Samnaun in Zwitserland ligt, ligt ook het skigebied voor een groot deel in Zwitserland. Het dorp Ischgl hield zich voor het eerst bezig met het skiën en Samnaun bouwde de eerste dubbeldeks gondelbaan.

Wintersport Oostenrijk Silvretta Arena

Doordat de pistes van de Silvretta Arena zeer hoog liggen (2900 meter) hoef je niet bang te zijn niet genoeg sneeuw te hebben en je kunt hier heerlijk lang, tot in april, doorskiën. Omdat dit een nogal groot skigebied is, is het ook zeer geschikt voor gevorderde en sportieve skiërs. Vooral de ‘Greitspitze’ en de ‘Palinkopf’ is voor hen erg aantrekkelijk. Maar ook beginnende skiërs kunnen zich hier goed redden. Voor hen liggen de blauwe pistes van de Alp Trida en de Idalp klaar.

Wintersportoorden in de Silvretta Arena

De 2 dorpen die samen dit skigebied vormen, Ischgl en Pfunds-Spiss, zijn eigenlijk totaal verschillende dorpen. Maar ze hebben ondanks dat toch wat dingen gemeen. ze zijn namelijk allebei nogal duur, al is Samnaun wel belastingvrij. Je kunt hier dus taxfree shoppen. Vanuit Samnaun kun je met in totaal 2 liften op de pistes van de Silvretta Arena komen.

Ischgl

Midden in het Paznaun-dal ligt het traditionele dorpje Ischgl. Opvallend in dit dorp is een een mooi kerkje, dat op een heuvel ligt, tussen diverse leuke straatjes met veel dure winkels. Ondanks de dure hotels staat Ischgl wat aantal overnachtingen betreft op nummer één. Wat wel jammer is van dit gebied, is dat er voor kinderen weinig te doen is. Hooguit een paar familiehotels en een kleine speelweide. Als je kinderen hebt kun je beter terecht in gebieden rond de plaatsen Fiss en Ehrwald.

Skipistes Ischgl
De skipistes in Ischgl

Andere wintersporten en activiteiten in Ischgl

Snowboarden

Ischgl is niet alleen een paradijs voor skiërs, ook snowboarders kunnen hier volop genieten van de sneeuw en de actie. Hier ligt bijvoorbeeld één van de grootste funparks van Europa, het ‘Playstation Vita Ischgl Snowpark’. Dit park bestaat uit ruim 30 verschillende kickers, jumps en boxes. Dan is er ook nog de quarterpipe en de mega halfpipe. Freeriders kunnen mooie tochten maken op de off-piste afdalingen van ‘Pardatschgrat’. In de winter van 2013/2014 zijn er speciale freeridepistes gekomen met een grootte van ongeveer 100 hectare. De nieuwe ‘Piz Val Gronda’ gondel gaat helemaal naar de top van deze berg. Vanaf hier kun je naar het Fimbadal en de Heidelberger Hütte snowboarden.

Langlaufen

Ischgl is niet echt geschikt om te langlaufen. in de buurt van dit dorp zijn de loipes minder goed. In de hele omgeving is verder wel  in totaal 75 kilometer aan langlaufloipes. Vanuit Ischgl gaat er een loipe naar Galtür, de Trisannaloipe. Dit is een makkelijke loipe van ruim 5 kilometer.Tijdens deze route, kun je genieten van een schitterende omgeving.

Wandelen

In de buurt van Ischgl kun je kiezen uit verschillende soorten prachtige wandelroutes. De ene route is wat zwaarder dan de andere, maar ze zijn allemaal zeker de moeite waard. Onderweg kom je verschillende berghutten tegen, waar je even heerlijk bij kunt komen. je kunt hier ook meerdaagse wandelingen maken en wandelingen onder begeleiding van een gids.

Après-ski in Ischgl

Ischl wordt ook wel het ‘Ibiza van de Alpen genoemd’, vanwege de enorm uitbundige après-ski. Hier vind je toch wel één van de beste après-ski’s van de Alpen. Meestal begint het hele festijn op de berg in de ‘Paznauner Taya’ en het verplaatst zich daarna naar bijvoorbeeld ‘de ‘Pacha’ of de Trofana arena’ in het dorp zelf, waar het feest maar niet op lijkt te houden. Dan heb je elk jaar aan het begin en het einde van het seizoen een aantal openluchtconcerten, de ‘Top of de Mountain’. Je kunt hier optredens verwachten van artiesten als Robbie Williams, Nickelback, Bon Jovi, Tina Turner, Katy Perry, Gossip en Roxette.

Voor als je ook eens wat anders willen is er één keer in de week een spectaculaire, met fakkels verlichte skishow, die je eigenlijk niet mag missen. Ook kun je één keer per week ‘s avonds lange rodelafdalingen maken die in het dorp eindigen.

Pfunds-Spiss

Eigenlijk bestaat dit dorp uit uit twee kleine dorpjes, Pfunds en Spiss. Dit dorp ligt in het berggebied van het drielandenpunt van Oostenrijk, Italië en Zwitserland, vlakbij het skigebied. Natuurlijk heb je vanuit Pfunds-Spiss toegang tot de Silvretta-Arena. De omgeving van dit dorp is geschikt voor zowel beginnende skiërs als gevorderde skiërs. Overal zijn verschillende prachtige afdalingen te vinden.

De natuur rondom Pfunds-Spiss is heel mooi en indrukwekkend. Het gedeelte ‘Spiss’ is het kleinste dorpje in de omgeving, maar ligt wel het hoogst in Oostenrijk. ‘Pfunds’ heeft met een ligging tussen de bergen, ravijnen, dennenbossen en alpenweiden een erg afwisselende omgeving. Dit alles maakt het bijzondere dorp de moeite van een bezoekje waard.

Kindvriendelijk

Voor de kinderen wordt hier goed gezorgd. De jongste kinderen krijgen begeleiding van professionele instructeurs op een oefenpiste die speciaal voor hen is gemaakt. Er zijn hier o.a. verschillende hindernissen en de kinderen leren ook te slalommen.

Andere wintersporten en activiteiten in Pfunds-Spiss

Snowboarden

Pfunds-Spiss beschikt over het grootste funpark van Europa. snowboarders hebben hier  volop de ruimte om zich volledig uit te kunnen leven.

Langlaufen

Helaas zijn er hier voor langlaufers niet zo veel loipes. Maar als je wat korte tochtjes wil maken, kun je je best vermaken. In totaal is er maar 13 kilometer aan loipes.

Cultuur

In het dorp zelf zijn een paar heel mooie gebouwen die je kunt bezoeken. Bijvoorbeeld de St. Ulrichskapelle en de Liebfrauen Kirche. Verder vind je hier ook  6 musea over de geschiedenis van het gebied rondom Pfunds-Spiss.

Wandelen

In een prachtige omgeving als dat van Pfund-Spiss kunnen diverse wandelroutes niet ontbreken. Er zijn hier dan ook in totaal 35 kilometer aan wandelroutes te krijgen. De echte natuurliefhebbers zullen absoluut genieten van de prachtige winterwandelingen rondom dit dorp.

Après-ski in Pfunds-Spiss

Zo uitbundig als de après-ski is in Ischgel, is het in dit dorp niet, maar het is hier zeker niet ongezellig. Pfund-Spiss heeft een aantal prima restaurants waar je aan het einde van een actieve sportdag heerlijk kunt genieten van één van de lekkere gerechten die je hier voorgeschoteld wordt. Daarna kunnen de liefhebbers van een gezellig, maar rustig avondje zich goed vermaken met een drankje in o.a.  de bars: Highlander, Post-Pub en Westersaloon. Als je toch een wat spectaculairdere avond wil, kun je terecht in één van de drie discotheken in dit dorp.