blessures voorkomen snowboarden

Snowboarders: zó kun je blessures voorkomen


Snowboarden wordt alsmaar populairder en dat is niet zonder reden. Snowboarden is gewoon ontzettend gaaf om te doen. Helaas gaan er wel wat gevaren gepaard met het snowboarden. De meest voorkomende blessure is het bezeren of breken van de pols. Voor je het weet raak je tijdens het boarden uit balans en probeer je jezelf in een reflex op te vangen met je armen of handen. Knak! Ook rugblessures en zelfs hersenletsel wil nog wel eens voorkomen. Hoe voorkom je deze blessures?

stoeltjeslift blooper

Stoeltjeslift perikelen


Soms gaat niet alles zoals je wilt. De skilift of sleeplift is voor veel beginnende wintersporters al een interessante uitdaging. Maar in dit filmpje kun je zien dat je ook in een stoeltjeslift al flinke blunders met een pijnlijk gevolg kunt begaan!  😉

lawine gevaar

Wintersporten met Pasen? Sneeuw genoeg, maar ook lawinegevaar


Wie met de Paasdagen nog even wil gaan wintersporten in de Alpen, moet dan bijzonder goed opletten. De winter is weliswaar weer helemaal teruggekeerd zodat er genoeg sneeuw ligt, maar het lawinegevaar is momenteel ook bijzonder hoog.

korte ski-trip

Weekend naar de sneeuw in opmars


Een korte weekendje wintersportvakantie, ook wel een mini-ski genoemd, is perfect geschikt om even van de dagelijkse drukte te ontvluchten zonder dat het veel vakantiedagen kost.