blessures voorkomen snowboarden

Snowboarders: zó kun je blessures voorkomen


Snowboarden wordt alsmaar populairder en dat is niet zonder reden. Snowboarden is gewoon ontzettend gaaf om te doen. Helaas gaan er wel wat gevaren gepaard met het snowboarden. De meest voorkomende blessure is het bezeren of breken van de pols. Voor je het weet raak je tijdens het boarden uit balans en probeer je jezelf in een reflex op te vangen met je armen of handen. Knak! Ook rugblessures en zelfs hersenletsel wil nog wel eens voorkomen. Hoe voorkom je deze blessures?

Black Friday Wintersportspullen korting

Veel korting op wintersportkleding- en spullen op Black Friday


Black Friday komt eraan! De afgelopen jaren is dit vanuit Amerika overgewaaide fenomeen in Nederland steeds populairder geworden. Dit jaar valt Black Friday op vrijdag 29 november. Als enthousiast wintersporter moet je hier natuurlijk van profiteren!

wintersportverzekering

De wintersportverzekering


Wanneer je op wintersport gaat is een standaard reisverzekering vaak niet genoeg. Mocht er tijdens je wintersport wat gebeuren waardoor jij behandeld moet worden in het ziekenhuis of in een kliniek, kunnen de kosten hoog oplopen. Met een standaard verzekering worden deze kosten tot de Nederlandse prijzen vergoed, maar in het buitenland zijn deze kosten vaak hoger.

sneeuwval Alpen wintersport

Zware sneeuwval in de Alpen


Er is de afgelopen dagen in de Alpen al een dik pak sneeuw gevallen. Het sneeuwde soms zo erg, dat er sprake was van een ware sneeuwdump. Omdat deze ook nog eens gepaard ging met een stormachtige wind waren de condities soms bar en boos. Vanwege deze combinatie van harde wind en sneeuwval waren ook veel liften dan ook gesloten. Vandaag is het tijdelijk wat rustiger en vanwege de noordelijke wind ook kouder. Voor het weekend wordt er echter weer veel verser sneeuw verwacht.

Dare 2b skipak babys kleuters

Schattig skipakje voor de kleintjes


Dare 2b brengt voor deze winter een schattig skipak voor baby’s en peuters uit. Het pakje is verkrijgbaar in de kleuren Lollipop Red, Nordic Green en Sea Breeze Blue. Uiteraard zal jouw kleine hiermee veel aandacht trekken en ook tot vele hartverwarmende blikken lijden. 

Dare 2b ski-mode

Stijlvolle, funky ski-mode in nieuwe wintercollectie Dare 2b


Sportmerk Dare 2b heeft in samenwerking met modehuis Julien MacDonald een speciale collectie skikleding voor deze winter gelanceerd. Deze collectie biedt een stijlvolle en funky mix van mode en functionaliteit met een duidelijke signatuur van Julien MacDonald.

De modeontwerper heeft een internationale reputatie en is populair bij wereldsterren als Kim Kardashian, Beyoncé en Jennifer Lopez.

wintersporten in Canada

Wintersporten in Canada


Je hoort het steeds vaker; skiën en snowboarden in Canada, de ultieme skivakantie! In eerste instantie denk je dat een skivakantie op zo’n verre bestemming erg duur moet zijn. Maar dat valt in de praktijk enorm mee. In vergelijking met een gemiddelde wintersport vakantie in Frankrijk, Zwitserland of Oostenrijk ben je voor een reis naar Canada inclusief ticket, appartement/hotel en vervoer niet duurder uit maar wel een enorme ervaring rijker!

kerstgewoontes-tirol

De 5 leukste Tiroolse kersttradities


Oostenrijk is een prachtig wintersportland. De vele pistes trekken jaarlijks miljoenen mensen waaronder veel Nederlanders. Maar rond de wintersporttijd zijn er ook andere dingen te beleven in dit mooie land. Zo heeft Oostenrijk erg gezellige tradities omtrent Kerstmis. Zie hier de top 5 leukste kersttradities rondom de bekende wintersportplaats Kufstein.

Autobahn snelweg vignet Oostenrijk 2018

Voortaan ook digitaal autobahn vignet voor Oostenrijk


Wie komende winter naar Oostenrijk gaat hoeft niet langer de iconische groene sticker op zijn voorruit te plakken, want Oostenrijk voert per 2018 ook een digitale versie in van dit tolvignet. Dit heeft meerdere voordelen. Oostenrijk is één van de landen in Europa waar je een vignet moet hebben om gebruik te maken van de snelwegen. 

eerste sneeuw november 2017

De eerste sneeuw van najaar 2017 is gevallen!


Dit is het nieuws waar alle wintersporters op zitten te wachten: de eerste sneeuw is gevallen! Natuurlijk zijn er in de Alpen al heel veel gebieden waar je ook in de zomer kunt skiën, maar de meeste wintersporters willen gewoon echte winterse omstandigheden zodat je bijna overal kunt skiën en snowboarden.

Welnu, het is zo ver, want de eerste echte sneeuw is gevallen. Op de social media wemelt het van de foto’s van rijkelijk besneeuwde hellingen in de wintersportgebieden, zoals je hieronder kunt zien. “Es geht los!” 😀

wintersport-tips

6 Dingen die je maar beter kunt laten op wintersport


Wintersport, wie houdt er nou niet van. Gezellig, actief en even heerlijk er tussen uit. Maar het is er vaak ook druk, op en rond de pistes. Volop gelegenheid voor gezelligheid dus. Maar er is ook genoeg gelegenheid om dingen fout te laten gaan. Om iedereen volop van zijn of haar wintersportvakantie te laten genieten geven we je hierbij een aantal handige tips.